Tips voor dragen sieraden

Tips voor dragen sieraden

3 veel gemaakt fouten bij het dragen van sieraden

Goede sieraden kiezen kan soms moeilijk zijn. Kies jij altijd het juiste of kan jij wel wat tips voor dragen sieraden gebruiken? We vertellen je 3 veel gemaakt fouten bij het kiezen van sieraden.

1. Elke dag dezelfde sieraden dragen

Zelfs ik weet hoe gemakkelijk het is om er een gewoonte van te maken om dezelfde stukken dag in, dag uit te dragen en ze bijna nooit af te doen. Maar het is een goede gewoonte om te breken om een paar redenen.

Allereerst worden je dagelijkse sieraden vuil op plaatsen die je niet ziet of die je niet per se opmerkt, omdat veranderingen langzaam worden aangebracht. Met name sommige delen van de oorbel zijn verborgen achter de oorlel en kunnen een infectie veroorzaken.

Je moet jouw alledaagse stukjes regelmatig uittrekken om ze goed schoon te maken met wat warm zeepwater en een zachte borstel met haren. Ik raad aan om dit elke één of twee weken te doen.

Daarnaast zal jij je gaan vervelen en dat wil niemand. Denk dus eens na over de sieraden die je in je collectie hebt en hoe je er regelmatig meer van kunt gebruiken.

Als je niet veel sieraden hebt, of als je collectie wat gebreken vertoont, bedenk dan een plan om in de loop van de tijd meer sieraden toe te voegen, inclusief natuurlijk de juiste tijd van het jaar om je geliefden een grote hint te geven.

Draag niet elke dag dezelfde sieraden

2. Less is more negeren

Ieder van ons hoopt dat sieraden tegelijkertijd waardevol en aantrekkelijk lijken, maar te veel sieraden zal het algehele esthetische uiterlijk juist negatief beïnvloeden. Als al jouw moois tegelijkertijd probeert op te vallen, valt geen sieraad meer op.

Té veel van dingen is altijd fout, dit is ook bij sieraden. Vanwege het oude concept van “less is more“, moet jij weten welke kleding je moet dragen en wanneer. De juiste sieraden en de juiste kleding kunnen altijd verbluffende resultaten opleveren. Daarom is het, in plaats van te veel sieraden tegelijk te dragen, beter om sieraden te kiezen die bij jouw kleding past.

3. Sieraden kopen die niet goed passen

Het is belangrijk om sieraden van een geschikte maat en kleur te kiezen. Zorg er bij het kopen van een armband voor dat de lengte goed om jouw pols past, hetzelfde geldt voor ringen, enkelbanden en kettingen. Kijk ook goed waar je online je sieraden koopt. Bekijk onze tips voor online sieraden kopen. Kijk ook goed bij welke webshop je koopt.

Daarnaast is een belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, dat een sieraad bij de ondertonen van je huid moet passen. Voor huidtypes met koele tinten zijn lichtgekleurde metalen (zoals platina en platina) het beste. Voor neutrale tinten kunnen zowel wit als geel metaal perfect samengaan met huidskleur en teint. De warme ondertoon wordt het best gebruikt in combinatie met lichtgele metalen zoals roségoud, messing en goud.

Had jij wat aan deze tips voor dragen sieraden? Let us know!