Online sieraden kopen

Tips voor online sieraden kopen

Je kunt bijna alles online kopen, maar moet je echt mooie sieraden of horloges op het internet kopen? Online winkelen doe je bijna voor alles in het moderne leven, maar het zal nog steeds soms onwennig voelen voor dure aankopen. 

Tegelijkertijd heeft online winkelen, vergeleken met traditionele winkels, een groter aanbod en zijn de prijzen meestal beter. Of je nu op zoek bent naar geschenken, verlovingsringen of een cadeautje voor jezelf, je moet op je aankopen kunnen vertrouwen. 

Daarom hebben wij 6 tips voor je opgesteld.

1. Doe onderzoek naar de juwelier

Voordat je begint met afrekenen, moet je ervoor zorgen dat je bij een gerenommeerd bedrijf koopt. Lees altijd online beoordelingen en controleer links naar officieel beoordelingsmateriaal zoals Trustpilot, Kiyoh en Google Reviews. Denk er ook eens aan om de verkoper een (online) bericht te sturen met jouw vragen. Eerlijke verkopers geven je eerlijke antwoorden op elke vraag over sieraden en potentiële aankopen.

Let ook op welke merken er worden verkocht. Verkopen ze alleen eigen merk of ook merken zoals Swarovski en Ti Sento.

2. Koop bij een bekende juwelier 

Nu webshops overal de grond uitschieten openen veel gewetenloze mensen een winkel om nietsvermoedende online kopers met slechte kwaliteit sieraden te misleiden. Om valkuilen te vermijden, kun je winkelen bij een gerenommeerde (web) winkels. Lees recensies en aanbevelingen en voer een grondige achtergrond controle uit bij de juwelier. 

3. Lees het verzend- en retourbeleid 

Voordat u online koopt, moet u het verzend- en retourbeleid van de verkoper onderzoeken. Als u dure sieraden koopt, zorg er dan voor dat u een verzekering afsluit voor de waarde van uw artikelen. U moet er ook voor zorgen dat u het retourbeleid volledig begrijpt. De website kan de meeste items retourneren, maar bepaalde items (zoals oude en nieuwe items of items die nooit zijn gedragen) kunnen van dit beleid worden uitgesloten. Deze informatie moet altijd duidelijk worden weergegeven in de artikelenlijst.

4. Lees goed hoe de garantie is geregeld

Zoek uit of het product dat jij overweegt met een garantie van de fabrikant of van de verkoper/verkoper zelf komt. Bij het online kopen van sieraden moet deze garantie minstens een jaar lang alle defecten dekken. Als dit niet wordt aangeboden, kun je aan de haak worden geslagen voor eventuele reparaties die buiten jouw macht liggen. 

5. Ontdek wat jouw maat is en het aanbod van maten 

Je maten kennen is erg belangrijk, vooral tijdens het online winkelen. Je moet eerst de maten van de sieraden in het aanbod begrijpen. Je vindt ringen gemeten in Amerikaanse maat, Europese maat, millimeters, inches en vele andere manieren. Voordat je koopt, moet je ervoor zorgen dat je de exacte meetnormen in het aanbod begrijpt. Als je de standaard ringmaat niet weet, kunt je altijd bij je lokale juwelier informeren naar jouw vingermaat. Hier meer tips voor het dragen van sieraden.

Ben je toch heel erg verliefd op een sieraad, maar kun je hem niet in de juiste maat vinden? Dan kun  je hem vaak alsnog bestellen en hem naar een lokale juwelier sturen om hem op maat te laten maken. 

Sieraden maat opmeten