Hoe breid je jouw sieraden collectie uit?

Hoe breid je je sieraden collectie uit

Juwelen zijn een van die dingen, dat als ik een outfit draag en ik kijk in de spiegel en ik draag geen juwelen, dan heb ik het gevoel dat er iets ontbreekt en dus zodra ik juwelen om doe is het gewoon magie en mijn outfit komt moeiteloos samen. Het is misschien het meest verrassende, betaalbare ding in je kast als je denkt aan het aantal keren dat je iets kan dragen. Maar hoe kan je jouw sieraden collectie uitbreiden?

Hoewel het ergste in de wereld is als je een sieraad hebt gekocht, en je hebt er meteen spijt van.

Dus ik wil het vandaag hebben over manieren waarop je echt kopers wroeging kunt voorkomen als het gaat om sieraden, en om ervoor te zorgen dat je echt van een sieraad houdt.

Zorg voor een zinvolle sieraden collectie

Het eerste wat ik wil bespreken is dat sieraden zinvol moeten zijn. Als ik een sieraad dat een plaats die ik liefheb of iemand die ik liefheb vertegenwoordigt, dan ben ik gebonden aan dat stuk te houden. Zorg dus voor een verhaal om je sieraden. Je zou het bijvoorbeeld ook kunnen maken over een plaats waar je van houdt.

Draag (ook) minimalistische sieraden

Verder wil ik mijn sieraden altijd wat minimalistischer maken. Toen ik een tiener was, droeg ik altijd grote kleurrijke oorbellen, zelfs met een sweatshirt, maar waarom ik dat deed? Dat was omdat ik langer haar had en ik was gewoon jonger, dus dat was iets wat ik deed.

Het mooie van minimale sieraden is dat je ze in laagjes kunt dragen. Dus het is niet iets waar je nooit ziek van wordt. Als je iets draagt dat eigenlijk elke dag gedragen kan worden, dan kan je er accessoires bij dragen en het speciaal maken op zijn eigen manier.

Kies voor kwaliteit, niet kwantiteit juwelen

Dan wil ik het hebben over iets dat echt een pijler is van dit blog, namelijk kwaliteit boven kwantiteit. Ik koop liever iets van goede kwaliteit, zodat ik in de loop van de tijd mijn collectie kan aanvullen. Je sieradencollectie uitbreiden moet iets zijn dat een langzaam proces is.

Tot nu toe heb ik er een paar jaar over gedaan om mijn juwelencollectie op te bouwen en ik ben van messing overgestapt op goud, gewoon omdat dat beter is voor mijn huid en goud natuurlijk niet echt zijn waarde verliest.

Het is eigenlijk iets dat altijd een investeringsstuk kan zijn. Als ik aan een stuk uit mijn juwelencollectie denk, wil ik dat het iets is waar ik jaren plezier van heb. Ik wil niet dat ik dit jaar alles koop en dan nooit meer juwelen koop en ik wil niet dat ik het dit jaar koop en dan de trends beu ben. Daarom kies ik ervoor om het langzaam op te bouwen. Ik kan verstandige aankopen en verstandige selecties maken, en ook kan ik het doen op een manier die geschikt is voor mijn budget.

Goede sieraden hoeven namelijk niet altijd duur te zijn. Denk aan merken zoals Pandora.

Pandora ketting in hand

Kies voor potentiële erfstukken

Al deze tips tot nu toe, hebben te maken met erfstukken, dat is namelijk mijn volgende tip. Ik hou namelijk voor ik iets koop, in gedachten: is dit stuk iets dat ik op een dag kan doorgeven? Ik weet nog dat mijn oma mij een gouden ketting beloofde toen ik klein was. Dit stuk is één van mijn favoriete sieraden geworden en heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik draag hem alleen op bijzondere gelegenheden.

Dus of iets een erfstuk is. is zeker iets waar ik aan denk als ik mijn juwelencollectie uitbreid. Benieuwd hoe je die draagt, we geven ook tips bij het dragen van sieraden.

Kies iets dat past

En tenslotte, als het gaat om het uitzoeken van sieraden, denk ik dat een van de meest spijtige aankopen is als het niet goed past.

Het kan heel lastig zijn, als ik bijvoorbeeld maten van ringen uitkies. Ik denk dat de beste manier om daarmee te beginnen is om iets te kiezen voor niet je ringvinger, maar iets dat de middelmaat heeft voor al je vingers. Dus, in plaats van het kiezen van een ring, die alleen voor je pink of alleen voor je duim is, voor een vinger die is middelgroot. Voor mij is dat mijn wijsvinger. Als ik iets koop voor die vinger, dan kan ik, als ik wat aankom of afval, of als ik wat meer opgeblazen ben, van vinger wisselen.